Türk Patent ve Marka Kurumu’nun üniversitelerin sınai mülkiyet sistemi içerisind e dahaaktif   bir şekilde yer alması için çeşitli proje ve faaliyetler yürütmekte olduğu, üniversitelerde patent farkındalığının artırılması, üniversite öğrencilerinin profesyonel meslek hayatında veya akademik çalışmalarda kullanacakları teknik bilgilerle donatılması ve öğrencilerin ülkemizin teknolojik gelişmesinde önemli bir yer tutan buluş faaliyetlerine özendirilmesi amacıyla düzenleneceği ilgide kayıtlı yazımız ile duyurulan “Patentle Türkiye – I. Ulusal Üniversiteler Patent Yarışması” kapsamında, üniversite öğrencilerinin 15 Ekim-31 Aralık 2017 tarihleri arasında internet sitesi üzerinden patent başvurularını yapmalarının sağlandığı; www.patentleturkiye.gov.tr başvuruların değerlendirme sürecinin devam etmekte olduğu; Yarışmada dereceye giren adaylara ödüllerin verileceği 26 Nisan 2018 Dünya Fikri Mülkiyet Gününde yarışma finalinin yapılacağı bildirilmiştir.