FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞVURU İLANI

Ankara Üniversitesi Farabi Değişim Programı Kurum Koordinatörlüğü 2016-2017 Eğitim-öğretim yılı güz ve güz/bahar dönemleri için değişim başvurularını 22 Şubat-7 Mart 2016 tarihleri arasında alacaktır. Bu konu ile ilgili ayrıntılı bilgiye ve Farabi Değişim Programı ile ilgili diğer bilgilere koordinatörlüğümüzün http://farabi.ankara.edu.tr adresinden ve aynı adresteki İLANLAR menüsünden ulaşabilirsiniz.

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI İLANI

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı için Mevlana Değişim Programı aday öğrenci başvuruları 18-27 Şubat 2016 tarihleri arasında Ankara Üniversitesi Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörlüğü*’ne yapılacaktır.

Öğrencilerin sağlaması gereken şartlar şu şekildedir:

• Lisans öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının 2,5/4,00 olması
  • Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin not ortalamasının 3,00/4,00 olması
  • Gidilecek Üniversitenin eğitim dilini çok iyi düzeyde bilmek** (%50 Dil puanı + %50 Not Ortalaması)
  • Lisans programlarının hazırlık ve birinci sınıfta okuyan öğrenciler ile yüksek lisans ve doktora programlarının hazırlık ve bilimsel hazırlık döneminde olan öğrenciler esas eğitime başladıkları ilk yarıyıl için bu programdan faydalanamazlar.

Azerbaycan ve Kırgızistan’a gidecek olan öğrencilerden dil belgesi istenmemektedir.

Başvuruda istenilen belgeler:

• Transkript
  • Yabancı Dil Belgesi
  • Aday Öğrenci Başvuru Formu (Başvurularda sadece bir üniversite tercihi yapılacaktır)
  • 1 adet vesikalık fotoğraf

*Adres: Ankara Üniversitesi Tandoğan Kampüsü, Piri Reis Meydanı Tandoğan/Ankara

Tel: 212 60 40/2288

**(KPDS/ÜDS/YDS 70 veya TOEFL IBT 84, TOEFL CBT 222, IELTS 6)

Ankara Üniversitesi AB Eğitim Programları Koordinatörlüğü

“Erasmus +” Programı 2015-16 Ders Verme Hareketliliği İlanı

Erasmus + Programı kapsamında 2015-2016 akademik yılı “Ders Verme Hareketliliği” çerçevesinde Üniversitemizden hareketliliğe katılmak isteyen öğretim elemalarına duyurulmak üzere hazırlanan ilan metni ekte gönderilmektedir. Söz konusu hareketlilikten yararlanmak isteyen öğretim elemanları internet ortamında (app.erasmus.ankara.edu.tr) başvurularını yaptıktan sonra başvuru evrakını tarihine kadar birimlerine teslim edeceklerdir. 15.05.2015 Birimlerce alınana başvurular AB Eğitim Programları Koordinatörlüğüne 22.05.2015 tarihine kadar gönderilecektir.

Üniversitemiz Erasmus Programları Kapsamında Gerçekleştirilen Çalışmalar